mandag 10. desember 2007

The Facebook Prayer

Analyse av The Facebook Prayer:

Dette er en humoristisk tekst av Dagfinn Nordbø. Han har tatt utgangspunkt i bønnen Fader Vår, og byttet det ut med hvordan Facebook fungerer. " Fader Vår, du som bor på Faceboook "

Dagfinn har brukt noen dialekt ord i teksten som " æddet ". Dessuten har han brukt masse engelsk, Eks."How do you know Dagfinn?", " Poke" og " Hug me ". Grunnen til det er at Facebook er på engelsk og da er det nesten nødvendig med en del engelske ord.

Dagfinn henger ut Facebook brukere. Dette gjør han med å fremheve hvor mye dumot og hvor mye tid folk bruker på det. " Gi oss idag vår daglige pokeslik vi poker våre friends og våre friends poker oss tilbake og vi poker dem tilbake " .

Jeg vil si at dette er et Kåseri. Den har en del digresjoner der han går vekk fra "den røde tråd". Det er humoristisk og kort.

Likte denne veldig godt. Viser hva vi egentlig gjør på Facebook. Veldig teit når han legger det fram på den måten. Kjenner meg igjen i mange av tingene og blir derfor enda morsommere. Det at den er bygd opp av Fader Vår gjør at jeg automatisk tenker på Fader Vår og med all den banningen så gir den en god ny versjon:D

Ingen kommentarer: